Zwrotnice e36 m3 3.0 a 3.2 Różnice?
Zwrotnice e36 m3 3.0 a 3.2 Różnice?
Witam
Zakładam ten temat bo nie potrafiłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.
Chce założyć przednie hamulce z m3 do zwykłej e36.
Widziałem, ze zakłada sie zwrotniće z m3 3.2 do standardowego zawieszenia i geometria pozostaje bez zmian...przynajmniej taka przekładkę opisują dokładnie na niemieckich forach...
Tak sie składa, ze mam zwrotnice z m3 3.0 i chciałbym sie dowiedzieć czy w połączeniu ze zwykłym zawieszeniem (wahaczami, poduszka amortyzatora i amortyzatorem) nie zmieni sie geometria w stopniu takim, ze auto bedzie sie niestabilnie prowadzić...
Czy moze sie ktoś wypowiedzieć?
Zakładam ten temat bo nie potrafiłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.
Chce założyć przednie hamulce z m3 do zwykłej e36.
Widziałem, ze zakłada sie zwrotniće z m3 3.2 do standardowego zawieszenia i geometria pozostaje bez zmian...przynajmniej taka przekładkę opisują dokładnie na niemieckich forach...
Tak sie składa, ze mam zwrotnice z m3 3.0 i chciałbym sie dowiedzieć czy w połączeniu ze zwykłym zawieszeniem (wahaczami, poduszka amortyzatora i amortyzatorem) nie zmieni sie geometria w stopniu takim, ze auto bedzie sie niestabilnie prowadzić...
Czy moze sie ktoś wypowiedzieć?
- wojtasm5
- Auto: E36 M3EVO OE++
- Kontakt:
Re: Zwrotnice e36 m3 3.0 a 3.2 Różnice?
Ja tak mam w swoim kombi i prowadzi się bardzo dobrze. Nie zauważyłem żadnych negatywnych objawów.
Ale żeby wydajność hamulca była jak w eM to zmień pompę hamulcową na taką z eM. Jest trochę przeróbek ale warto.
Ale żeby wydajność hamulca była jak w eM to zmień pompę hamulcową na taką z eM. Jest trochę przeróbek ale warto.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
zwrotnica nie rozni sie niczym oprocz mocowania do innego zacisku.
Zadna geometria itp sie nie zmieni.
Jesli chcesz poprawic prowadzenie polecam inne elementy z M3 jak gorne mocowania , tuleje czy sam amortyzator z dlugim lacznikiem.
Jesli chcesz poprawic prowadzenie polecam inne elementy z M3 jak gorne mocowania , tuleje czy sam amortyzator z dlugim lacznikiem.
Dzięki.wojtasm5 pisze:Ja tak mam w swoim kombi i prowadzi się bardzo dobrze. Nie zauważyłem żadnych negatywnych objawów.
Rozumiem, ze masz zwrotnice z m3 3.0 tak?
Z tego co sprawdzałem to zwrotnice z m3 3.0 i 3.2 maja inne numery...ale dzieła te same tarcze o zaciski...przynajmniej jeśli chodzi o mocowania i wymiary...Pawel_M3GT pisze:zwrotnica nie rozni sie niczym oprocz mocowania do innego zacisku.
Czy wahacz m3 3.0 jest inny niż w zwykłej e36?
Ksztaltem taki sam, jest troche masywniejszy
- wojtasm5
- Auto: E36 M3EVO OE++
- Kontakt:
Mam zestaw z M3 3,0l.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.